Sa meča Radnički – Crvena zvezda (©MN Press)
Sa meča Radnički – Crvena zvezda (©MN Press)

Kup Evrope: Radnički bez borbe do četvrtfinala

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.03.21. | 15:21

Strazbur suspendovan

Imaće Srbija bar jednog predstavnika u četvrtfinalu Kupa Evrope u vaterpolu. Radnički je prošao među osam najboljih i to bez borbe.

Kragujevčane je čekao revanš sa Strazburom i to vrlo neizvesan posle samo gola prednosti iz prvog meča (11:10), ali su Francuzi napravili velike propuste. Strazbur nije dostavio rezultate pcr testova za svoje igrače i zbog toga je doneta odluka da se taj klub suspenduje iz daljeg takmičenja, pišu Vaterpolo vesti.

Izabrane vesti

Naknadno je čak utvrđeno i da četvorica vaterpolista Strazbura imaju korona virus. Tako je Radnički dobio kartu za četvrtfinale.

Francuzi nisu ispoštovali protokol LEN-a, da odrade PCR test dva dana pred ulazak u hotel i to je jedini razlog što utakmica nije odigrana, bez obzira što su četvorica njihovih igrača bila pozitivna. Razočarani smo što nismo igrali, mislim da bi ishod bio isti kao sa ovom odluku, ali putovali smo, potrošili novac, a nismo odigrali meč. Sada nam ostaje da sačekamo žreb i da vidimo raspored u prenatrpanom martu“, rekao je Jugoslav Vasović, direktor Radničkog.

Srbija ima još dva predstavnika u Kupu Evrope, koji će danas da odigraju revanš mečeve osmine finala. Crvena zvezda će u Beogradu ugostiti francuski Turkan, koji je u prvoj utakmici dobila sa tri gola razlike (12:9), te se očekuje da prolaz dalje bude samo formalnost.

Mnogo teži zadatak čeka Novi Beograd, jer će igrati u gostima protiv grčkog Vuljagmenija, a bez ikakve prednosti iz prvog duela (7:7).

VATERPOLO – KUP EVROPE

Osmina finala

17.00 (1.65) Vuljagmeni (7.50) Novi Beograd (2.85)

18.00 (1.45) Crvena zvezda (8.00) Turkoan (3.60)


tagovi

VK RadničkiVK Crvena zvezdaVK Novi Beogradvaterpolo Kup Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara